MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME PLATFORMLARI

Eğer bir mobil uygulama fikriniz varsa, hazır uygulama geliştirme çözümlerinden faydalanarak bu engelleri kaldırabilirsiniz. Bu uygulama geliştirme çözümlerinin maliyeti oldukça düşüktür ve uygulamaların tanıtımları için de platformlar çeşitli kolaylıklar sunar. Uygulama geliştirmek için kod bilgisine ihtiyaç duymayacak olmanız, mobil uygulama geliştirme platformlarının sunduğu en büyük avantajlardan biri. Kod kullanmadan veya çok az kod bilgisi ile mobil uygulama geliştirmek isteyen kişiler mobil uygulama geliştirme platformlarını kullanabilirler. Aşağıdaki başlık altından mobil uygulama geliştirme platformlarının listesini görebilirsiniz.

Alpha Anywhere

Veri tabanı odaklı, hızlı uygulama geliştirme platformu olarak ilgi göre Alpha Anywhere, çevrimiçi ve çevrimdışı çalışabilen hibrit mobil uygulamalar geliştirmenizi sağlıyor. Bu platform sayesinde hızlı, iyi bir performansa sahip olan ve doğal bir görünüm ile kullanıcı deneyimi sağlayan uygulamalar geliştirelebilir. Platformun sunduğu SQL veri tabanı desteği ile dilediğiniz tüm veri tabanları için SQL etkileşimler oluşturabilirsiniz ya da Alpha Portable SQL ile uyumlu mevcut veri tabanınıza SQL bağlantılar kurabilirsiniz. Çevrimdışı mobil uygulama kullanımı sunması da öne çıkan diğer özelliklerindendir. Öyle ki bu özelik ile ortaya çıkan veri karmaşası yalnızca birkaç tıklama ile çözülebilir.

Alpha kısa bir süre önce hibrit uygulamalarda büyük miktarlarda sıkıştırılmış veriler için mobil dosya sistemine erişim özelliği ekledi. Böylelikle önbellekte saklanan medyalar çevrimdışıyken görüntülenebilecek ve bağlantı olmasa bile fotoğraf, ses dosyası ve video oluşturulabilecek. Alpha tarafından henüz yeni duyurulan bir diğer özellik de Mobile Optimized Forms’dur. FormView ile oluşturulan bu özellik sayesinde kalemle not alabilir, ses kaydı gerçekleştirebilirsiniz. Fiyat: 995 Dolar / Yıllık

App Press

Mobil uygulama geliştirme platformlarından biri de App Press‘tir. Web tabanlı ve kod yazmadan, iPhone, iPad ve Android uygulamaları geliştirebileceğiniz bir platformdur. Tasarımcıları odağına almış olan platform, Photoshop’a benzeyen bir arayüze sahiptir. Tasarımcıların ilk uygulamalarını bir günde, deneyimli tasarımcıların ise günde 5 mobil uygulama geliştirebileceğini iddia ediyor. Ayrıca tecrübeli tasarımcılar yeni tasarımları platform üzerinde deneyebilir. Fiyat: 900 Dolar / Yıllık – 275 Dolar / Aylık

EachScape

Mobil uygulama geliştirme platformlarından bir diğeri EachScape’tir. iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra HTML5 web uygulamalarının geliştirilmesini de sağlayan platform; tümleşik, bulut tabanlı ve sürükle-bırak düzenleyici desteği sunar. İlginç bir kombinasyon gibi görünse de oldukça iyi işler çıkaran bir platformdur. Geliştirilen uygulama için web önizlemesi ve çevrimiçi geliştirme desteği sunar. Sürükle-bırak özelliğine sahip Cloud Studio üzerinden uygulama geliştirilmesine yarayan EachScapemimarisi arabirim ve eylemlerle beraber bloklardan ve modüllerden oluşur. Bu platformda iOS için Objective-C, Android için Java ve web için Coffee Script şeklinde sınıflar bulunmaktadır. Fiyat: Başlangıç olarak ücretsiz

iBuildApp

Oldukça kısa bir sürede iPhone, iPad ve Android uygulama geliştirebileceğiniz mobil uygulama geliştirme platformlarından biridir. Özelleştirilmiş temalar sunan platform, web tabanlı bir uygulama geliştirebilmenizi sağlar. Genel uygulama türleri için oldukça uygun bir kullanımı bulunan iBuildApp, gereksinim duyduğunuz işlevselliği sağlayabilecek araç takımları sunar.Fiyat: 23,40 – 395 Dolar aralığında

Appery.io

Visual Mobile’ın 2013 yılında Appery markasıyla piyasaya sunduğu bulut tabanlı uygulama geliştirme platformunun bugün 300 binden fazla geliştirici tarafından kullanıldığı belirtiliyor. İşletmelere yönelik uygulamalara odaklanan Appery.io, iOS, Android ve Windows Phone platformlarında çalışan mobil ve responsive uygulamalar geliştirmenizi sağlıyor. Bulut tabanlı olmasıyla yükleme derdi olmadan, doğrudan uygulamanızı geliştirmeye başlıyorsunuz. Appery.io, uygulamanızın UI tasarımı için öğeleri sürükle-bırak yöntemiyle ekleyip çıkarmanızı sağlayan, esnek ve kullanımı kolay bir görsel editör sunuyor. Veritabanı, anında REST API gibi gelişmiş entegre backend servislerinin yanında Appery.io, API Express ile uygulamaların herhangi bir backend sistemiyle kolaylıkla entegre edilmesini sağlıyor. Appery.io fiyatlandırma seçenekleri aylık 30 dolardan başlıyor.

Bizzness Apps

 

İşletmelere özel uygulamalar geliştiren platform, yemek siparişinden alışveriş dağıtımına, zengin medya deneyiminden sadakat programlarına, üçüncü parti entegrasyonundan dinamik içeriğe ve detaylı analizlere kadar farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde özelleştirilebiliyor. Kurulduğu 2010 yılından bugüne kadar 500 bin farklı uygulama geliştirdiğini açıklayan Bizness Apps, yeni uygulama geliştirme platformunu da yayına aldığını duyurdu. Apex adlı yeni web tabanlı platform, uygulama geliştirme süresini kısaltırken, uygulamanın tasarım, geliştirme ve pazarlama süreçlerinin bir arada yönetilmesini sağlıyor. Bizness Apps’in mobil uygulama geliştirme servisi aylık 59 dolardan (yıllık 42 dolar) ücretlendiriliyor.

BuildFire

Piyasadaki kullanımı en kolay uygulama geliştirme araçlarından birini sunma iddiasından olan BuildFire’ın bugün 50 binden fazla işletme tarafından kullanıldığı belirtiliyor. BuildFire kodlama gerektirmeden dakikalar içinde mobil uygulamanızı oluşturmanızı sağlamanın yanında, uygulamanıza nokta bazlı sadakat programı ve akıllı anlık bildirimler gibi özellikler eklemenize izin veriyor. Aylık 49 dolardan (yıllık 44 dolar) başlayan fiyatlarla sunuluyor.

GoodBarber

 

DuoApps tarafindan geliştirilen mobil içerik yönetim sistemi (mCMS) GoodBarbers, 2009’dan beri iPhone, Android, ve Windows Phone native uygulamaları geliştirme hizmeti veriyor. Bugun pek çok ülkede ve dilde mevcut olan GoodBarber Türkçe dilinde de hizmet veriyor. Kodlama bilmeyi gerektirmeden mobil uygulama oluşturmayı sağlayan GoodBarber aracılığıyla; iPhone, iPad, ve Android için uygulamalar oluşturmak ve şehir, ülke, dil, cihaz gibi filtreleme seçenekleriyle hedefleme yapmanız mümkün. Yüzden fazla şablon seçeneği sunan GoodBarber, uygulama tasarımını özelleştirmenizi ve anında geri bildirim almanızı sağlıyor. GoodBarber servisi aylık 20 euro’dan (yıllık 16 euro) başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Smartface.io

AR-GE merkezi İstanbul/Türkiye’de, genel merkezi de ABD’de olan yerli platform, native bir Android ya da iOS uygulamasına sahip olmak isteyen geliştirici veya şirketlerin, Smartface üzerinde JavaScript kullanarak, WYSIWYG (What You See Is What You Get – bilgisayarda göründüğü gibi çıktı üreten) şeklinde çalışan kod editörü ile mobil uygulama geliştirmesini sağlıyor. Yalnızca Windows işletim sistemli bilgisayarlara indirilebilen uygulama geliştirme platformunu ücretsiz kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Kişiselleştirilebilir özellikler için en uygun paket fiyatı aylık 99 dolardan başlıyor.

t-appz

Kullanımı kolay birçok mobil uygulama geliştirme platformunda sıklıkla karşılaştığımız bir sorun, platformların e-ticaretle tam uyumlu olmaması. Bu sorunu adresleyen Tmob imzalı t-appz platformu mobil platformlar üzerinde kod yazmadan ve çok kısa sürede  iOS ile Android tabanlı cihazlar için kendin yap mobil ticaret uygulaması oluşturmanızı sağlıyor. Küresel pazarda IBM Smart Commerce ve Magento ortaklıklarıyla ivme kazanan t-appz, Türkiye’de yakın zamanda IdeaSoft ile iş birliğini açıklamıştı. t-appz teklifleri aylık 199 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Como

Como küçük e-ticaret girişimlerinin mobil uygulama geliştirmek için kullanabileceği bir araçtır. Girişimcilerin Como ile müşterilerinin ihtiyacını karşılayabilecek uygulamalar geliştirmeleri oldukça kolaydır.

Como’nun Analytics özelliği ile geliştirilen uygulamanın tüm performansını izlemek mümkündür. Ayrıca Como ile geliştirilen uygulamalar tek bir kontrol paneli üzerinden yönetilebilir. Geliştirdiğiniz uygulamayı da Google Play ve Apple App Store ile tüketicilerin kullanımına sunabilirsiniz.

Mobile Roadie

Mobile Roadie, iOS ve Android uygulamaların geliştirilmesine imkan veren bir araçtır. Platform, Twitter ve RSS kaynağından otomatik aktarma gibi ek özelliklerle birlikte çeşitli iletişim araçlarını destekler ve geliştirdiğiniz uygulamayı popüler uygulama mağazalarında sunabilmeniz için yönlendirme sağlar.

Mobile Roadie ile JSON, HTML, XML, PHP ve CSV gibi farklı formatlardaki web sitesi ve blogdan uygulama içeriği çekilebilir. İçerik güncellemeleri platform tarafından desteklenir. Geliştirdiğiniz uygulama ile coğrafi olarak hedefleme yapılmış pazarlama kampanyaları hazırlayabilir; kullanıcı analizi ve anlık bildirimlere ulaşabilirsiniz.

Appy Pie

Appy Pie; iOS, Android Windows Phone ve Blackberry gibi çoklu platformlarda kullanılabilecek mobil ticaret uygulamalarının geliştirilebileceği bir araçtır. Platform;

• Tek tıkla arama
• Uygulamayı web sitesi ya da bloga bağlama
• Uygulamayı sosyal ağlarla entegre etme
• Tüketiciler için GPS yönlendirmeleri sağlama ve daha fazlasına imkan verir.

Appy Pie’da, Analytics özelliği ile kullanıcı etkileşimleri ölçümlenebilir ve gerçek zamanlı bildirimlere ulaşılabilir. Geliştirilen uygulama Google Play ve Apple App Store üzerinden kolayca yayınlanabilir.

AppsBuilder

AppsBuilder hiçbir kod bilgisine ihtiyaç duymadan mobil uygulama geliştirebileceğiniz bir diğer araç. Aracın sunduğu en büyük avantajlardan biri Shopify, Maganta ve PrestaShop gibi otuzdan fazla e-ticaret platformuna entegre edilebiliyor olması. Böylece sadece kullandığınız e-ticaret platformuna bağlı kalmadan uygulamanızı kullanabilir ve iş hedeflerinizi büyütebilirsiniz.

AppsBuilder ile geliştirdiğiniz uygulamayı web sitenize, blogunuza, sosyal medya hesaplarınıza kolayca entegre edebilirsiniz. Anlık bildirimler ve uygulama içi mesajlar gönderebilir, reklamlar hazırlayabilir, kampanyaları üçüncü parti hizmetlerle takip edebilirsiniz.

AppMachine

AppMachine de iOS ve Android uygulamalar geliştirmek için kullanılabilecek bir araçtır. Platform farklı renk, ikon ve yazı fontları gibi seçeneklerle tasarımda kişiselleştirmeye imkan veriyor. Web sitesi içerikleri uygulamada kullanılabiliyor. Previewer özelliği uygulama geliştirme sürecinin izlenmesini kolaylaştırıyor. Uygulamalar AppMachine web sitesi aracılığıyla tanıtılabiliyor.

Yorum bırakın